неделя, 30 ноември 2014 г.

Плосък нахутен хляб с овесени ядки







Много вкуснен и хранителен хляб. Превърна се в любима храна вкъщи.
Тази рецепта е обединен вариант на Нахутени кюфтенца и Ароматни овесени кюфтенца


Необходими продукти:

  • 400 гр. сварен нахут ( около 140гр. сух)
  • 1ч.ч. овесени ядки
  • 2 яйца / или 40 гр. ленено семе/
  • глава лук
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • 1/3 ч.ч олио

Приготвяне:

- нахутът се накисва в студена вода за 24ч. След това се сварява;
- овесените ядки се слагат в кухненски робот и се смилат на брашно. Изисипват се в дълбок съд и се заливат с 1/2 ч.ч вода . Става лепкава смес;
- нахутът, заедно с лукът  се смилат на дребно в робота и се добавят към овесените ядки. Разбъква се добре;
- следва прибавяне на яйцата, кимиона, черния пепер, солта и олиото. Омесва се добре;
- в голяма тава се поставя хартия за печене. Изсипва се  сместа и се разстила на тънък пласт.
- пече се до готовност. След като изстине се нарязва и поднася със салати, супи, ястия от зеленчуци и семена и т.н.



Добър апетит!