събота, 8 септември 2012 г.

Червено зеленчуково смути



 През  лятото открих това  страхотно смути и сега намерих време да споделя. Позната е комбинацията червено цвекло+ морков на пресен сок. Аз също си я приготвям понякога. Но днес ще представя чудото на балансирания вкус :


домат + цвекло + магданоз! Доматът придава невероятно  свеж вкус и цвеклото не се усеща като натрапчив подземен зеленчук. 




Необходими продукти:

  • средно голяма глава цвекло
  • средно голям домат ( за предпочитане биволско сърце или розов)
  • 1/4 връзка магданоз

Приготвяне:

- цвеклото и доматът се почистват. Нарязват се на парчета,  за улеснение на  
сокоизтисквачката;
- магданозът се измива добре, също се накълцва  2-3 пъти, за улеснение;  
- изцежда се сокът от цвеклото, после доматътъ и накрая е магданозът;
- готовото зеленчуковото смути се пие бавно и с наслада;


Наздраве!  : )