вторник, 10 юли 2012 г.

Бадемов двуцветен чийзкейк (без печене)


На 9 юли имаме тържествен повод в нашето малко семейство. Любимият ни мъж е рожденик. Това е и единственият път в годината, когато правя торта - подарък. Тази година  исках да направя лесна и  здравословна торта, без захар и без печене.
Така се роди този бадемов чийзкейк.








Необходими продукти:

за блата:
  • 150 гр. сурови бадеми, накиснати за 16 -18ч.
  • 2 с.л. краве масло

за белия крем:
  • 250гр. крема сирене (2 опаковки по 125гр. )
  • 200 мл заквасена сметана (една кофичка)
  • 5 таблетки стевия, разтворени в 2 с.л вода
  • ванилия

за кафевия крем:
  • 200 гр. фина извара
  • 150 гр. заквасена сметана
  • 40 гр каве масло
  • 5 таблетки стевия, разтворени в 2 с.л вода
  • 1-2 с.л. кисело мляко с висока масленост
  • 2 с..л брашно от рожков 

за украсата :

  • 10 бр. узрели джанки, с деляща се костилка

Начин на приготвяне:

- съдът, в който ше бъде тортата, се постила с лист хартия за печене; 
- накиснатите бадеми се обелват. В кухненска резачка се смилат на фини частици.Добавя се разтопеното масло и се обърква добре. Разстила се върху хартията, като се оформя блат. Прибира се в хладилник;
- в дълбока купа се разбива крема сиренето с миксер и към него се добавя заквасената сметана, ванилията и разтворената стевия. Бърка се, докато се получи еднороден крем;
- в друг съд се разбива изварата, заедно с маслото. Прибавят се заквасената сметана, стевията и киселото мляко. Когато се разбие до гладкост се добавя и брашното от рожков. Този крем е леко по-кисел от белия;
- изважда се съдът с охладения блат и върху него се наслагват двата крема, като се редуват;
- джанките се обезкостяват и се нарязват на малки полумесеци;
- декорира се и се прибира в хладилник за  2-3 часа.












Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар