четвъртък, 1 август 2013 г.

Диабетична торта





Необходими продукти:
/за торта с диаметър около 16см/
  • 1 пакет бисквити с фруктоза ( или подсладител)
  • 50 гр. краве масло
  • 400 мл заквасена сметана
  • 3 шоколада "Елегант"
  • 2 десертчета "Синеморец" (без захар)
  • малини за декорация





Начин на приготвяне:

    - бисквитите се смилат на трохи. Добавя се разтопеното масло и се обърква добре;
    - във форма за кейк се изсипва готовата смес и се притиска много добре с лъжица.
      Поставя  се в хладилник да стегне (около 30 мин.);
    - в дълбок съд се разбива заквасената сметана с миксер. Към нея се добавят два
      разтопени шоколада "Елегант";
    - готовият крем се изсипва върху блата и се връща отново в хладилника за
      около 30 мин.;
    - третият шоколад се разтопява и  се ползва като покритие;
    - от десертчетата "Синеморец" се режат тънки ленти, с които се декорира отстрани.
      Останалата част се накълцва на малки парченца и се декорира отгоре. Нареждат се
       малините;


Хитринка:
За да си направя форма за кейк,  използвах   изрязан ринг от  голяма  бутилка с минерална вода (8л).





Добър апетит!













Няма коментари:

Публикуване на коментар