Необходими продукти:
/за торта с диаметър около 16см/
- 1 пакет бисквити с фруктоза ( или подсладител)
- 50 гр. краве масло
- 400 мл заквасена сметана
- 3 шоколада "Елегант"
- 2 десертчета "Синеморец" (без захар)
- малини за декорация
- бисквитите се смилат на трохи. Добавя се разтопеното масло и се обърква добре;
- във форма за кейк се изсипва готовата смес и се притиска много добре с лъжица.
Поставя се в хладилник да стегне (около 30 мин.);
- в дълбок съд се разбива заквасената сметана с миксер. Към нея се добавят два
разтопени шоколада "Елегант";
- готовият крем се изсипва върху блата и се връща отново в хладилника за
около 30 мин.;
- третият шоколад се разтопява и се ползва като покритие;
- от десертчетата "Синеморец" се режат тънки ленти, с които се декорира отстрани.
Останалата част се накълцва на малки парченца и се декорира отгоре. Нареждат се
малините;
Хитринка:
За да си направя форма за кейк, използвах изрязан ринг от голяма бутилка с минерална вода (8л).
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар