Тези дни видях пресни картофи на пазара и реших, че вече мога да споделя рецептата.
Е, точно тези, малките ще ги има след месец- два, но повече не ми се чака. Тази снимка е от миналата пролет, а най-трудното в рецептата за мен беше беленето. Идеята за рецептата видях в далечната 2009г., в блога на Лоис, но й дойде редът едва миналата пролет....
По-опитните в кухнята, вероятно имат някакви трикове за ефикасно и бързо белене на млади картофки, но аз не съм от тях. Трябваше да пазя и ръцете си неоцветени, та борбата беше "безмилостно жестока". Като не броим горното, картофките стават разкошни.
Необходими продукти:
- 1кг. млади картофки
- 1/2 връзка копър
- 1/2 връзка пресен лук
- шарлан ( или друго студено пресовано масло)
- хималайска сол
Начин на приготвяне:
- картофиките се измиват и обелват;
- в кошница за варене на пара (или уред за целта) се слагат картофките и се варят до готовност;
- копърът се нарязва на ситно;
- в голяма стъклена купа се изсипват сварените картофки и се прибавят копърът и шарлана;
- разбъркват се добре и когато са почти истинали се овкусяват с хималайската сол;
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар