четвъртък, 14 март 2013 г.

Пастет от нахут с чесън и ленено семе





Необходими продукти:

  • 200гр сварен нахут
  • 1с.л. смляно ленено семе
  • 1ч.л. коприва на прах
  • 1/3 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • ябълков оцет
  • хималайска сол
  • студено пресовано масло по избор


Начин на проготвяне:

- Нахута се накисва с  малко сода бикарбинат за 24ч;
- сварява се и се блендира заедно с магданоза и чесъна;
- когато е готов пастета, се добавят предварително смляното ленено семе,
копривата на прах и се овкусява със сол, оцет и мазнина;

Добър апетит! 














2 коментара:

  1. Много вкусно и интересно предложение! Смятам да се доверя на рецептата при първа възможност.
    Сърдечни поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване