събота, 20 април 2013 г.

Веган рожков течен шоколад




Обичам бързите рецепти. Докато се присетя и вече да е почти готово. Водена от този принцип, си забърках   шоколад. Не съдържа  животински продукти, идеален за всички, които не консумират такива временно (постещи) или по принцип (вегани). 



Необходими продукти:
/за една мини доза/


  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1,5 с.л. брашно от рожков
  • 1 ванилия
  • няколко зрънца хималайска сол
за  сервиране 

- ръжен хляб с квас / или друг по желание/
- сурови ядки кашу, нарязани на ситно
- сушени червени боровинки
- кокосови стърготини


Приготвяне:

-  кокосовото масло се разтопява, заедното с  водата ;
-  към него  се прибавя кафявата захар и се разбърква добре, докато се стопи;
-  добавя се  брашното от рожков, заедно с ванилията и зрънцата сол;
- с помощта на лъжица се разбърва  до гладка, еднородна смес.
- намазвате, гарнирате и хапвате.



Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар