неделя, 12 май 2013 г.

Бобена салата със сушени домати и дижонска горчица


 Салата, салата, колко да е салата .... като се има предвид колко  хранителен е бобът. Но по - важното е, че предлагам една вкусна рецепта с умерено пикантен вкус. 

 Защо дижонска горчица ? 
Защото това и истинската горчица, съдържаща семена синап и не съдържаща захар. И тук е нужно да се чете етикета, преди покупка, защото на пазара има няколко "дижонски" , но само една е истинсиката.


Необходими продукти

  • 200гр. зрял фасул
  • 30 гр. сушени домати
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 краставица
  • 5-6 листа пресен джоджен
  • хималайска сол
  • ябълков оцет
  • студенопресовано олио
  • дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Необходимо е да се прояви доза  далновидност. Бобът трябва да се накисне за 14 -16 часа, а сушените домати  поне 1-2 часа, във филтрирана (чиста) вода.

- сварява се бобът и се отцежда;
- в подходящ съд се поставя нарязаният пресен чесън;
- добавят се накълцаните след накисване домати и след това бобът;
- добавят се подправките - оцен , сол, мазнина, нарязаните листа пресен джоджен
и се разбърква добре;
- краставицата може да е на резени като декорация , може и част от нея на дребни 
кубчета към салатата;
- добавяте дижонска горчица на вкус;



Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар