Защо дижонска горчица ?
Защото това и истинската горчица, съдържаща семена синап и не съдържаща захар. И тук е нужно да се чете етикета, преди покупка, защото на пазара има няколко "дижонски" , но само една е истинсиката.
Необходими продукти
- 200гр. зрял фасул
- 30 гр. сушени домати
- 2 стръка пресен чесън
- 1 краставица
- 5-6 листа пресен джоджен
- хималайска сол
- ябълков оцет
- студенопресовано олио
- дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Необходимо е да се прояви доза далновидност. Бобът трябва да се накисне за 14 -16 часа, а сушените домати поне 1-2 часа, във филтрирана (чиста) вода.
- сварява се бобът и се отцежда;
- в подходящ съд се поставя нарязаният пресен чесън;
- добавят се накълцаните след накисване домати и след това бобът;
- добавят се подправките - оцен , сол, мазнина, нарязаните листа пресен джоджен
и се разбърква добре;
- краставицата може да е на резени като декорация , може и част от нея на дребни
кубчета към салатата;
- добавяте дижонска горчица на вкус;
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар