Необходими продукти:
/за 4 порции/
- 1/2 чаша овесени ядки
- 3 средно големи ябълки
- около 15 ядки сурови ядки кашу
- 2с.л мед
- вода
за декорацията:
- 2 малки ябълки
- стафиди
Начин на приготвяне:
Както в повечето рецепти от суровата кухня и тук се изисква малко далновидност. Кашу
ядките трябва да се накиснат за около 2 часа в студена вода, овесените ядки също. За овесените ядки има и компромисен вариант - да се залеят с топла вода (не повече от 50 градуса) и да се оставят 10-на минути. Пак ще станат с добра консиситенция.
- в блендер се изсипват отцедените и изплакнати ядки кашу заедно с овесените ядки и
се блендират;
- към тях се добавят почистените и нарязани ябълки и отново се блендират;
- медът се разтваря в малко вода и се добавя към сместа;
- разсипва се в предварително приготвени купи и се декорира;
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар