Погледнах в интернет има ли информация и останах очарована. Дори в уiкипедия има статия за нея.
В нашето семейство сме приготвяли и прясно брана, но беше отдавна. Сега си я набавям от добри доставчици и никога от пакетираната по магазините. Втората е някакво много бледо подобие на истинската и не си заслужава парите.
В какви ястия се ползва самардала ?
- Във всякакви ( ако питате мен.... ) и все пак я предпочитам сурова, за да се усеща ароматът й. Затова ако я добавям към готвено е след като съм го свалила от котлона.
Определените като "класика в жанра" комбинаций са:
- препечена филийка с масло и самардала ( или парче от току що изпечен хляб, но.....
тази комбинация е ужасно вкусна и рискувате хлябът някак си, да се окаже изяден...);
- пресни розови домати поръсени със самардала
Опитайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар