Това е едно от най-бързите сладки предложения. Много подходяща добавка към следобеден чай или кафе. И както в моя случай се оказа, бързо решение за нещо на масата, докато си бъбрим с близка приятелка. Изкушена от кокетните форми, които придадоха резените франзела, преглътнах факта, че е правена с бяло брашно.
Пък и както всички знаем "прекаленият светец и Богу не е благ" .
Необходими продукти:
- една част сусамов тахан
- част и половина мед
- брашно от рожков или какао ( ако ще е и за деца, по-добре брашно от рожков)
- крекери или филийки за намазване
Приготвяне:
- в съд се смесват таханът и медът и се разбърква енергично с лъжица. Получава се
смес, много напомняща халва, но далеч по-полезна;
- добавя се брашното от рожков/какаото и се разбърква отново;
- по желание може да се добавят нарязани на дребно лешници;
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар