четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Сусамов тахан с мед и какао


Това е едно от най-бързите сладки предложения. Много подходяща добавка към следобеден чай или кафе. И както в моя случай се оказа, бързо решение за нещо на масата, докато си бъбрим с  близка приятелка.  Изкушена  от кокетните форми, които придадоха резените франзела,  преглътнах факта, че е правена с бяло брашно.
Пък и както всички знаем "прекаленият светец и Богу не е благ" .





Необходими продукти:




  • една част сусамов тахан
  • част и половина мед
  • брашно от рожков или  какао ( ако ще е и за деца, по-добре брашно от рожков)
  • крекери или филийки  за намазване

Приготвяне:

- в съд се смесват таханът и медът и се разбърква енергично с лъжица. Получава се
смес, много напомняща халва, но далеч по-полезна;
- добавя се брашното от рожков/какаото и се разбърква отново;
- по желание може да се добавят нарязани на дребно лешници;





Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар