неделя, 12 февруари 2012 г.

Суров шоколадов сладолед за Деня на влюбените




Съвсем скоро е Свети Валентин. Денят, в който всичко е  под формата на сърчица, особено подареният шоколад. Класическият шоколад не е полезен, затова му намерих алтертаива. Благодарение на сайтовете, които пуполяризират  суровата кухня, научих и за класическата сладка рецепта авокадо+подсладител+какао. Вариациите са според предпочитанията, затова ще споделя и моят избор.


Необходими продукти:




  • 2 бр добре усряло авокадо
  • 4 с.л. мед
  • 1 с.л. брашно от рожков




за украсата : филирани бадеми и кокосови стърготини

Приготвяне:


-авокадото се обелва и се слага в кухненеската резачка;
-добавя се меда и се блендира на гладък крем;
-отстранява се ножа на резачката и се добавя брашното от рожков;
-с дървена шпатула се разбърква добре сместа, докато стане еднородна;
изиспва се готовия крем и се поставя във фризера, за да стегне;
- ако искате сместа да се втвърди , ще ви трябват около 24ч+.;
- ние го харесване охладен и затова 12 часа са добре.;
 - при поднасянето се оформя с лъжица за сладолед и се декорира с бадемите и стърготините.


Добър апетити!


Няма коментари:

Публикуване на коментар