неделя, 4 декември 2011 г.

Ленени крекери с билки








Когато ми се похапва нещо "тестяно"  обикновено си приготвям крекери. Вкъщи имам 
няколко вида брашна, които идеално подхождат  за такива случаи.Рецептата видях в интернет
и много ми хареса, но я видоизмених  според моите предпочитания.

Необходими продукти:


  •   3 ч.ч. брашно (аз ползвах 1,5 чаша ленено, 0,5ч.ч нахутено  и 1 ч.ч. овесено) 
  •   1 ч.л. бакпулвер 
  •   1 ч.л. моркса сол / разтворена в малко вода/
  •   0,5ч.л. смлян черен пипер
  •   1 ч.л риган
  •   1 ч.л. босилек
  •   150гр. масло/ или друга мазнина / 
  •    2 яйца


Начин на приготвяне:
В дълбок съд се изсипват всички сухи съставки,разбъркват се добре.
Прави се кладенче в средата и се налива  разтопеното масло, 
като постепенно се смесва с брашното. Получава се тесто на трохи. 
Двете яйца се разбъркват в съд и се добавят към тестото. 
Готовото тесто се разстила  на плота и се разточва. С помощта на  формички(аз ползвах чаша с малък диаметър), се изрязват крекерите. А с  клечка за зъби могат да се оформят "дупки". 
Готовите крекери се нареждат в тава, върху хартия за печене.
Пекът се на умерена фурна (около 200градуса) 15-20 мин. или до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар