Когато ми се похапва нещо "тестяно" обикновено си приготвям крекери. Вкъщи имам
няколко вида брашна, които идеално подхождат за такива случаи.Рецептата видях в интернет
и много ми хареса, но я видоизмених според моите предпочитания.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. брашно (аз ползвах 1,5 чаша ленено, 0,5ч.ч нахутено и 1 ч.ч. овесено)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. моркса сол / разтворена в малко вода/
- 0,5ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л риган
- 1 ч.л. босилек
- 150гр. масло/ или друга мазнина /
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се изсипват всички сухи съставки,разбъркват се добре.
Прави се кладенче в средата и се налива разтопеното масло,
като постепенно се смесва с брашното. Получава се тесто на трохи.
Двете яйца се разбъркват в съд и се добавят към тестото.
Готовото тесто се разстила на плота и се разточва. С помощта на формички(аз ползвах чаша с малък диаметър), се изрязват крекерите. А с клечка за зъби могат да се оформят "дупки".
Готовите крекери се нареждат в тава, върху хартия за печене.
Пекът се на умерена фурна (около 200градуса) 15-20 мин. или до готовност.
В дълбок съд се изсипват всички сухи съставки,разбъркват се добре.
Прави се кладенче в средата и се налива разтопеното масло,
като постепенно се смесва с брашното. Получава се тесто на трохи.
Двете яйца се разбъркват в съд и се добавят към тестото.
Готовото тесто се разстила на плота и се разточва. С помощта на формички(аз ползвах чаша с малък диаметър), се изрязват крекерите. А с клечка за зъби могат да се оформят "дупки".
Готовите крекери се нареждат в тава, върху хартия за печене.
Пекът се на умерена фурна (около 200градуса) 15-20 мин. или до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар