четвъртък, 15 декември 2011 г.

Духът на Коледа : сурови елхички








Тези малки, свежи елхички могат да осигурят ведро  настроение на коледната ви трапеза и  витамини за вашите тела. Те са  сурови и зеленчукови, магнезиева бомба, в лицето на червеното цвекло и зрънцата пчелен прашец  и богато на фибри присъствие, внесено от младия грах.


  В дните на коледно очакване настроението  стуи и от празничната украса -










В различните сайтове има много презентации на коледни ястия. Но в по-голямата си част,
репептите са за  коледни  сладки. Аз, обаче,  се спирах на коледно предястие.


Необходими продукти:




  • 2 ч.ч. млад грах ( аз позлзвах замразен )
  • пасирано червено цвекло
  • зрънца пчелен прашец
  • зехтин
  • хималайкса сол
  • кокосови стърготини за декорация




Приготвяне:






Грахът се оставя да се размразява на стайна температура. След това в блендер се
 пасира до хомогенна смес. Овкусява се със зехтина и хималайската сол. С помощта
на формички за сладки се оформят елхички. Цвеклото се пюрира (аз първо го настъргах,
защото е по-твърдо).
 Декорира се със смляното цвекло и пчелния прашец. За снежен  ефект се поръсва с кокосови
стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар