Тези малки, свежи елхички могат да осигурят ведро настроение на коледната ви трапеза и витамини за вашите тела. Те са сурови и зеленчукови, магнезиева бомба, в лицето на червеното цвекло и зрънцата пчелен прашец и богато на фибри присъствие, внесено от младия грах.
В дните на коледно очакване настроението стуи и от празничната украса -
В различните сайтове има много презентации на коледни ястия. Но в по-голямата си част,
репептите са за коледни сладки. Аз, обаче, се спирах на коледно предястие.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. млад грах ( аз позлзвах замразен )
- пасирано червено цвекло
- зрънца пчелен прашец
- зехтин
- хималайкса сол
- кокосови стърготини за декорация
Приготвяне:
Грахът се оставя да се размразява на стайна температура. След това в блендер се
пасира до хомогенна смес. Овкусява се със зехтина и хималайската сол. С помощта
на формички за сладки се оформят елхички. Цвеклото се пюрира (аз първо го настъргах,
защото е по-твърдо).
Декорира се със смляното цвекло и пчелния прашец. За снежен ефект се поръсва с кокосови
стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар