Видях червени чушки в зеленчуковия магазин и ми хрумна тази бърза вечеря.
Сега не е сезонът на чушките и се продават вносни, произведени кой знае къде и с какви "помощни" средстава, затова и за една порция използвах само една чушка.
На кого не се е случвало, да се прибере точно във времето за вечеря и да не му се занимава с
нищо специално. Това е една обикновена вечеря, сервирана апетитино.
Здравословно е да храним всички сетива .
Необходими продукти:
- моркови
- печурки, може и сурово мариновани
- царевица от консерва
- магданоз
за босилковата изварата:
- извара ( домашна е най-добре)
- сусамово студенопресовано олио
- босилек
- хималайска сол
Приготвяне:
Измиват се добре чушките и се махат семките им. Чушката се реже по диагонал от едната страна, от другата е равна , за да стои изправена. В съд се изсипва изварата и се овкусява с олиото и подправките. Напълват се резените чушка. Морковите се режат на жулиени. Подрежда се в чиния и се сервира.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар