събота, 10 декември 2011 г.

Бърза вечеря/ Пълнени чушки с босилкова извара


Видях червени чушки в зеленчуковия магазин и ми хрумна тази бърза вечеря.
Сега не е сезонът на чушките и се продават вносни, произведени кой знае къде  и с какви "помощни" средстава, затова и за една порция използвах само една чушка.

 На кого не  се е  случвало, да се прибере точно във времето за вечеря и да не му се занимава с 
нищо специално. Това е една обикновена вечеря, сервирана апетитино. 
Здравословно е да  храним всички сетива .


Необходими продукти:
 за босилковата изварата: 
  • извара ( домашна е  най-добре)
  • сусамово студенопресовано олио
  • босилек
  • хималайска сол

Приготвяне:

Измиват се  добре чушките и се махат семките им. Чушката се реже по диагонал от едната страна, от другата  е равна , за да стои изправена. В съд се изсипва изварата и се овкусява с олиото и подправките. Напълват се резените чушка.  Морковите се режат на жулиени. Подрежда се в чиния и се сервира.



Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар