Суровите бонбони ме грабнаха на мига, когато видях рецепти в сайтовете за суровоядство.
Какво по-хубаво от това, да можеш да си спретнеш нещо сладичко, домашно и да не ти отнема часове! Тези бонбони са толкова кокетни и забележете здравословни ! Колко може да е здравословно нещо сладко?! Може, тук сладостта идва само от добавения мед .
Необходими продукти:
- 1 ч.ч бадеми, накиснати за 6-8 часа
- 1/2 ч.ч орехи, накиснати за 6-8часа
- 2 с.л. сусамов тахан - суров
- 4 с.л. мед
- 2-3 с.л. какао на прах
- 3 с.л. кокосово масло
- 2 с.л. кокосови стърготини и още малко за овалване
Количествата, както и съставките могат да варират според наличното в шкафа.
Няма начин да се обърка нещо и да не се получат.
Начин на приготвяне:
Бадемите и орехите, след накисването се обелват и се смилат в кухненската
резачка. Медът и сусамовият тахан се разбъркват отделно, до еднородна смес.
Към надребднените ядки се прибавят, всички останали съставки, поетапно.
Разбърквате добре получената, подобна на ронливо тесто смес.
С леко влажни ръце се оформят бонбоните, които след това се овалват в кокосовите
стрърготини. Нареждате в съд, аз подложих лист хартия за печене и оставяте
за няколко часа в хладилник. Готово !
Няма коментари:
Публикуване на коментар