Суров тиквен мус с нар |
Едно много лесно и бързо за приготвяне предложение. Сурова тиква ?! - Да, сурова е вкусна и полезна. Тиква тип цигулка е най-подходяща за този мус. Нарът, характерен с леко киселият си вкус, внася приятен баланс.
Необходими продукти:
за 3 порции
- 300гр тиква
- 1 ч.ч. орехи
- 3 с.л. мед
- 1 нар
- 2 с.л. кокосово масло
- 1 с.л какао
Начин на приготвяне:
В купа се отделят зрънцата нар. Орехите се настръгват на ситно ренде.
В друг съд се настъргва очистената тиква, за предпочитане е на ситно ренде. При желание, може да се пюрира след това, в кухненски робот. Към тиквата се добавят 2/3 от настърганите орехи и разтопеното на водна баня кокосово масло. Объква се добре. Заделя се половината част от сместа и към нея се добавя какаото. В прозрачни съдове за сервиране се редят слоеве - тиквен слой , ред настъргани орехи, нар , над него ред от сместа с какото и така докато се напълни съдът / или сместа свърши/.
В чаша се разтваря медът, с малко вода ( да не бъде гореща ! ). С получения сироп се заливат слоевете. Отгоре се завършва с пласт млени орехи и се декорира с нар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар