неделя, 27 ноември 2011 г.

Суров тиквен мус с нар

Суров тиквен мус с нар

Едно много лесно и бързо за приготвяне предложение. Сурова тиква ?! - Да, сурова е вкусна и полезна. Тиква тип цигулка е най-подходяща за този мус. Нарът, характерен с леко киселият си вкус, внася приятен баланс.


Необходими продукти:
за 3 порции



  • 300гр тиква
  • 1 ч.ч. орехи
  • 3 с.л. мед 
  • 1 нар
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л какао 



Начин на приготвяне:


В купа се отделят зрънцата нар. Орехите се настръгват на ситно ренде.
В друг съд се настъргва очистената тиква, за предпочитане е на ситно ренде. При желание, може да се пюрира след това, в кухненски робот. Към тиквата се добавят 2/3 от настърганите орехи и  разтопеното на водна баня кокосово масло. Объква се добре. Заделя се половината част от сместа и към нея се добавя какаото. В прозрачни съдове за сервиране се редят слоеве - тиквен слой , ред настъргани орехи, нар , над него ред от сместа с какото и така докато се напълни съдът / или сместа свърши/. 
В чаша се разтваря медът, с малко вода ( да не бъде гореща ! ). С получения сироп се заливат слоевете. Отгоре се завършва с пласт млени орехи и се декорира с нар.





Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар