вторник, 10 януари 2012 г.

Веган царевични палачинки




Една лесна рецепта, известна и  като "Палачинките на д-р Михайлов", за 
която се използват минимум продукти. 


Необходини продукти:
  • 1ч.ч. царевично брашно 
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. вода

Приготвяне: 

- брашното се пресява през сито;
- изсипва се в  дълбок съд, заедно със солта. Разбърка се добре;
- на струйка се добавя  водата, за да се получи смес гъста колкото боза;
- на котлона се слага тиган с незалепващо покритие ( аз използвам сач)
- с черпак се взима доза, колкото  да покрие дъното на тигана. Трябва да се уцели дебелината, нито много дебел слой, нито тънък;
- сместа се разбърква всеки път, преди да се вземе от нея (много бързо се утаява брашното);
- изпича се до готовност и след това се обръща, за да се изпече и от другата страна;
- след като се свали от огъня, по желание,  може леко да се намаже с някакво студенопресовано масло ( кокосово, сусамово и т.н.) 




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар