Една лесна рецепта, известна и като "Палачинките на д-р Михайлов", за
която се използват минимум продукти.
Необходини продукти:
- 1ч.ч. царевично брашно
- щипка сол
- 1/2 ч.ч. вода
Приготвяне:
- брашното се пресява през сито;
- изсипва се в дълбок съд, заедно със солта. Разбърка се добре;
- на струйка се добавя водата, за да се получи смес гъста колкото боза;
- на котлона се слага тиган с незалепващо покритие ( аз използвам сач)
- с черпак се взима доза, колкото да покрие дъното на тигана. Трябва да се уцели дебелината, нито много дебел слой, нито тънък;
- сместа се разбърква всеки път, преди да се вземе от нея (много бързо се утаява брашното);
- изпича се до готовност и след това се обръща, за да се изпече и от другата страна;
- след като се свали от огъня, по желание, може леко да се намаже с някакво студенопресовано масло ( кокосово, сусамово и т.н.)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар