Салатата, която се прави за 10 мин. и това не е за сметка на красотата й.
Все още е зима и кореноплодните са на почит, а и експериментите ми не стихват (то било много заразно!) Учудващо е, ходя по улиците и мисля за ....рецепти?!.....
Салатата ми хрумна, когато една вечер се прибрах толкова уморена, че исках салата веднага.
Не ми се рендосваха кореноплодни и бях принудена да пробвам китайската резачка (блендер), която имам, при твърди зеленчуци. И ефектът беше точно "Уау!" - бързо и с добра консистенция.
Необходими продукти:
- 2-3 средно големи моркова
- 1 малка глава цвекло
- бадемова майонеза ( или каквато друга имате под ръка)
- царевица от консерва
- сол
- студенопресовано масло
- сок от половин лимон
Приготвяне:
- 1 морков се накълцва, след това се заделя част от него в чиния ( за декорация);
- почистените моркови и цвекло се слагат в блендер и се накълцват. Цветът може да варира като се променя съотношението морков/ цвекло;
- Овкусяват се леко - майонезата също ще придаде вкус;
- избира се малка купа (аз ползвах чаша ) и се пълни с накълцаните зеленчуци, докато се покрият дъното и стените. В средата се пълни с майонезата и се "затваря" със зеленчуците;
- взима се чинията за сервиране и се захлупва чашата. Придържа се плътно, докато се объръща обратно ( чашата да бъде върху чинията);
- нарежда се царевицата и трохи от отделения морков около захлупената чаша. Когато е готово, внимателно се маха чашата;
- с майонезата и царевица се декорира "вулкана" :
Готово! Имате звездна салата с вулкан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар