петък, 13 януари 2012 г.

Салата "Звезден вулкан"



Салатата, която се прави за 10 мин. и това не е за сметка на  красотата й.
Все още е зима и кореноплодните са на почит, а  и експериментите ми не стихват (то било много заразно!) Учудващо е,  ходя по улиците и мисля за ....рецепти?!.....
Салатата  ми хрумна, когато една вечер се прибрах толкова уморена, че исках салата веднага. 
Не ми се рендосваха  кореноплодни и бях  принудена да пробвам  китайската резачка (блендер), която имам, при твърди зеленчуци. И ефектът беше точно "Уау!" - бързо и с добра консистенция. 






Необходими продукти:

  •   2-3 средно големи моркова
  •   1 малка глава цвекло
  •   бадемова майонеза ( или каквато друга имате  под ръка)
  •   царевица от консерва
  •   сол
  •   студенопресовано масло 
  •   сок от половин лимон

Приготвяне:

- 1 морков се накълцва, след това се заделя част от него в чиния ( за декорация);
- почистените моркови и цвекло се слагат в блендер и се накълцват. Цветът може да варира  като се променя  съотношението  морков/ цвекло;
- Овкусяват се леко - майонезата също ще придаде вкус;
-  избира се  малка купа (аз ползвах чаша ) и  се пълни с накълцаните зеленчуци, докато се  покрият дъното и стените. В средата се  пълни с майонезата и се "затваря" със зеленчуците;





- взима се чинията за сервиране и се захлупва чашата. Придържа се плътно, докато се  объръща  обратно ( чашата да бъде върху чинията);
- нарежда се  царевицата и трохи от отделения морков около захлупената чаша. Когато е готово, внимателно се маха чашата;
-  с майонезата и царевица се декорира  "вулкана" :







Готово! Имате звездна салата с вулкан. 






Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар