Зимата е сезонът на кореноплодните. Кой каза, че няма богат избор на пресни зеленчуци през мразовития сезон ?
Признавам си, аз вкусих повечето от тях едва миналата зима, но пък ги обикнах.
За тази зима вече имам създаден навик, да търся пресни, нашенски (почти) кореноплодни и
да ги приготвям сурови. Комбинации всякакви - от вкусни до питателни.
Необходими продукти:
- 1-2 моркова
- 1/2 глава цвекло
- 1-2 грудки гулия
- 1/3 връзка магданоз
- белен слънчоглед
- орехи
- сок от лимон
- зехтин
- хималайска сол
Приготвяне:
- Орехите и слънчогледа се накисват по отделно за 6 - 8 часа . Преди консумация се изплакват добре;
- зеленчуците се почистват добре и се настъргват на едро ренде ;
- редят се по вид, във форма на пирамида( най-долният ред е с най-голям диаметър);
- отгоре се слага нарязаният магданоз;
- поръсват се ядките и се овкусява.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар